Четверг, 28.03.2024, 12:47
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гость
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2012 » Июнь » 27 » Тайський бокс у сільській глибинці
11:48
Тайський бокс у сільській глибинці
Тренер з тайського боксу В.О.Орлов зі своїми учнями
У колишньому приміщенні Павлівського ССТ відбулася знакова подія у спортивному житті Білокуракинщини. Тут урочисто відкрито спортивну філію тайського боксу спортивного клубу «Восток», яким керує Валентин Олександрович Орлов. На відкриття цієї спортивної філії завітали юні спортсмени, школярі, молодь, батьки, представники органів влади, члени спортклубу «Восток», правоохоронних органів та ін.

У капітально відремонтованій залі відбулася церемонія відкриття філії спортклубу «Восток».

Павлівський сільський голова В.В. В’ялий зазначив, що ця подія стала радістю для села. І втілив її у життя приватний підприємець Василь Миколайович Псіола. Він зробив велику справу і заслуговує на повагу громади.

Василь Миколайович у свою чергу подякував представникам влади за підтримку. У цій спортивній залі планується відкрити секцію з тайського боксу. Василь Миколайович подякував керівнику клубу «Восток» В.О.Орлову, який виступив головним ініціатором цієї доброї справи. В.М. Псіола відзначив, що взимку він взяв до рук районну газету «Життя Білокуракинщини» і прочитав у ній оголошення про відкриття клубу з тайського боксу і дуже зрадів, що у районі з’явилась така людина, популяризатор цього виду спорту. Василь Миколайович записався у цю секцію і став тренуватися. Він познайомився з В.О. Орловим. І в процесі спілкування виникла ідея створення в Павлівці такої ж секції.

- Цьому було кілька причин, - каже В.М. Псіола. – Хотілося, щоб наші діти виросли вихованими, фізично підготовленими і готовими до дорослого життя. Буквально свіжий приклад: сьогодні вранці побачив на порозі спортивної секції порожні пляшки з-під спиртного. Це наштовхнуло на думку про те, що ми робимо важливу і потрібну справу. А тому не пошкодували на це ні грошей, ні часу, ні сили, щоб зробити такий зал. Роботи ще багато. Та початок покладено і вже можна розпочинати займатися з дітьми у такій секції.

Голова районної ради К.І. Бондаренко у свою чергу зазначив:

- Шановні дорослі, батьки, діти! Сьогодні у нас знакова подія у спортивному житті району. Ми відкрили філію спортклубу «Восток» на території Павлівської сільради. Це перший заклад, який знаходиться за межами райцентру. Ви молодці, що зуміли налаштуватися і відкрити таке вогнище здоров’я. Сподіваюся, що в подальшому воно буде нормально функціонувати. Сюди будуть ходити жителі села. Хоч на відкритті не так і багато дітей, але їх кількість значно виросте, коли діти відчують користь фізичного загартування. Та ця перша ластівка в спортивному житті Павлівки вселяє надію, надихає інших на таку корисну справу. Регулярні заняття спортом принесуть користь кожному, діти самі дбатимуть про своє здоров’я. Їм не треба буде вештатися увечері без діла, а мати чіткий орієнтир на ведення здорового способу життя. Ви тут пізнаєте ази тайського боксу, а потім будете брати участь у змаганнях, спілкуватися зі своїми ровесниками, розширювати свій кругозір, матимете потребу займатися регулярно спортом.

Певен, що з часом сюди завітає сільська молодь, а цей клуб стане для багатьох другою домівкою, путівкою до чемпіонських лаврів.

Начальник РВ ГУ МВС В.І. Пономаренко подякував керівникам села, ентузіастам спорту за чудовий подарунок. Він зазначив, що при появі таких клубів роботи в правоохоронців поменшає. Бо в клубі вестиметься пропаганда здорового способу життя. Володимир Іванович подякував В.М. Псіолі, всій громаді села за такий прекрасний соціальний об’єкт. Правоохоронні органи нададуть посильну допомогу у становленні цього клубу. Ця перша ластівка має розправити крила, а сільський спорт рухатися вперед. В.М. Псіолі Володимир Іванович побажав терпіння, а його вихованцям зростати здоровими людьми, і щоб матеріальна база секції поповнювалась.

Слово надається ініціатору тайського боксу в Білокуракинському районі Валентину Олександровичу Орлову. Він сказав:

- Шановні жителі села Павлівка! Сьогодні для нас всіх святковий день. Спортивний клуб «Восток» при підтримці голови білокуракинської райдержадміністрації О.І. Діденка, голови районної ради К.І. Бондаренка, районної організації Партії регіонів відкриває у вашому селі свою філію – спортивний зал, у якому ваші діти будуть залучатися до фізичного виховання і культури, вивчаючи древній вид бойових мистецтв – тайський бокс. Цей вид спорту – гармонійний розвиток особистості, тіла і духу ваших дітей. Вони будуть знати, на що здатні їх організм і психіка, що безперечно позначиться на всіх проявах організму, контролюватимуть свої емоції, не даватимуть себе образити, а також стануть більш організованими, дисциплінованими, слухняними. Головне – виховуватимуть в собі самодисципліну.

Ви пам’ятаєте і бачили, яким це було приміщення раніше. Завдяки зусиллям приватного підприємця В.М. Псіоли його було відремонтовано і приведено в належний вигляд. Спортивний клуб «Восток» можуть відвідувати всі бажаючі, хто вирішив стати фізично здоровим. Поки що тут буде працювати секція тайського боксу, а восени планується відкрити для дівчаток секцію гімнастики або аеробіки. Не менш важливим є питання підтримки батьками нашого спортивного руху. Вони в першу чергу мають бути зацікавленими в тому, щоб їх діти своє дозвілля проводили в спортзалі, а не на вулиці, залучаючись до шкідливих звичок, що призводять до підліткової злочинності. Наш клуб бере участь у змаганнях різного рівня – від районних до міжнародних. В арсеналі нашого клубу є здобутки, а саме: 5 золотих, 10 срібних і 10 бронзових медалей, кубки і дипломи. Можливо, що хтось із дітей, які займаються у спортклубі, стануть відомими спортсменами, піднявшись на велику щаблину п’єдесталу перемоги і прославлять своє село, рідний край. Тож не будемо байдужими до спортсменів-початківців цього центру і підтримаємо його перші кроки. В добрий путь, майбутні чемпіони!

І ось проходить церемонія урочистого відкриття спортивної секції. Хлоп’ята залюбки гамселять кулачками і ногами великі «груші», «кулі», приміряють боксерські рукавички. Правда, рухи в них ще не вправні, а ось в очах палають іскринки захоплення, пориву і щастя. Поруч – відомі майстри тайського боксу із клубу «Восток». Є тут багато медалістів, володарів почесних кубків. У юних павлівчан ці перемоги – попереду.
Василь Псіола - ініціатор відкриття секції тайського боксу в селі Павлівка Білокуракинського району
В.М. Псіола каже:

- Поряд з фізичним вихованням ми будемо прищеплювати дітям зразки високої моралі і духовності, порядності, уміння гідно вести себе в суспільстві, школі, вміло розв’язувати конфліктні ситуації, переборювати страх, а головне – робитимемо все, щоб з наших вихованців виросли порядні люди. І стане він у майбутньому відомим спортсменом чи ні – це не головне. Треба добитися того, щоб діти контролювали себе, стали хорошими членами суспільства, батьками.

Донедавна наша родина жила в м. Сєвєродонецьку. Ми працювали із безпритульними дітьми, які жили у підвалах, тепломережах. Проводили з такими дітьми ігри, годували і доглядали. І не було жодної дитини із порядних сімей. То були сім’ї наркоманів, алкоголіків. Від страху і безправ’я діти полишали домівки. Хочеться, щоб наші діти росли в хороших сім’ях, не зазнавали насилля, образ, вели здоровий спосіб життя.

Нині проблема алкоголізму стоїть чи не найпершому місці. Скільки сімей постраждали від алкогольного дурману? Треба в селі протиставити алкогольному дурману і самогоноварінню здоровий спосіб життя, спорт, культуру і на цій основі піднести дух людей, викликати в них здоровий інтерес до життя, залишатися завжди людьми. Хотілося б передати цей дух і нашим дітям, щоб вони виросли хорошими людьми.

Після урочистої частини у новенькі спортивній залі відбулися перші тренування любителів тайського боксу, зустріч юних спортсменів із членами клубу «Восток». Дуже хорошу справу зроблено в Павлівці. Це має стати взірцем і для інших територій.

Кор. газети «Життя Білокураикнщини»

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№51-52 від 27 червня 2012 року
Просмотров: 1389 | Добавил: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]