Среда, 24.04.2024, 13:02
Главная Регистрация RSS
Приветствую Вас, Гость
Меню сайта
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2013 » Март » 23 » «Муай-тай» - стиль життя найсильніших
17:04
«Муай-тай» - стиль життя найсильніших
Ніна Вашкович, Білокуракине
«З тими, хто сильний духом, нам по дорозі», - девіз спортивного клубу таїландського боксу «Восток». Невеликий строк за спортивними мірками працює спортивний цей клуб під керівництвом В.О.Орлова – всього-навсього півтора року. Але за цей час він проявив себе як ефективна організація, яка працює для дітей, виховує в них силу волі, любов до здорового способу життя.

За півтора року вихованці клубу 12 разів поспіль виїжджали на змагання різного рівня - від клубних - до чемпіонатів області, в яких виступали найсильніші команди. Бійцям клубу притаманний спортивний бойовий дух, тому його вихованці неодноразово ставали призерами змагань, все вище і вище піднімаючись на п’єдестал пошани. І вже є перші кандидати на участь у чемпіонаті України. Так, це Данило Лукашов, який посів перше місце на чемпіонаті Луганської області. Не відстають від нього і товариші по команді: Олександр Краснянський, Артем Максименко, Ніна Вашкович, Владислав Малик. Ці вихованці - «золотий фонд» клубу «Восток».

Спортивний клуб «Восток» проводить роботу по залученню дітей до спорту, зокрема до таїландського боксу. Адміністрація клубу працює за принципом: для того, щоб діти займалися спортом, треба прийти до них, зацікавити та заохотити. Тож працюють у школах, ведуть перемовини з відділом освіти про надання дозволу заохочувати дітей у дитячих садках району до занять спортом. Можливо, саме звідси у майбутньому вийде чемпіон світу.

Також у спортивному клубі систематично проходить «день чаювання», під час якого в дружній обстановці йде обговорення культури спорту, поведінки в суспільстві, розглядаються нагальні питання. На нього запрошуються керівники райдержадміністрації, зокрема, Д.Ф.Нізамов, який в минулому також тренував групу дітей з карате, чим займається й зараз. У подальших планах клубу є запрошення на «дні чаювання» духовенства в особі батюшки Пітіріма. Адже спортивний клуб лікує дітей фізично, а церква - духовно.
Аліна Ковтун, Білокуракине
У планах клубу також проведення вуличних акцій по культивації здорового способу життя. Адміністрація клубу, в особі керівника і головного тренера В.О.Орлова та тренера О.О.Шіца, веде переговори зі спортивними базами Закарпаття про відпочинок та тренування там наших вихованців у літній період. Восени ж планується проведення у Білокуракиному чемпіонату Луганської області із таїландського боксу.

Хочеться сказати слова вдячності керівникові спортивного клубу таїландського боксу «Восток» та головному тренерові В.О.Орлову. Тільки він один знає, якою працею далось йому створення цього клубу. Інколи у нього руки опускалися від безвиході. Та завдяки силі волі та наполегливості, яка загартувалася у нього спортом, знову і знову у нього з’являлася впевненість у правильності обраного шляху, із новими силами продовжувалась робота по створенню клубу. До речі, Валентин Олександрович у спорті давно. Є мрія у керівника клубу - мати своє приміщення під спортивний клуб для створення на його базі центру єдиноборств. Тобто відновити заняття класичною боротьбою, яка колись була дуже популярною в районі, а ми мали своїх кандидатів та майстрів спорту, розрядників, а також розвивати та культивувати інші види спорту.

У нашому селищі та районі багато талановитих дітей, необхідно лише їх помітити та розкрити їхній талант. Чимала роль й громадськості у підтримці цих започаткувань. Сподіваємось, нарешті всі зрозуміють, що всім потрібні здорові діти - генофонд здорової нації. Тож нехай допомагає нам Господь!

С.ЛУКАШОВ, смт Білокуракине

За матеріалами газети «Життя Білокуракинщини»
№23-24 від 23 березня 2013 року
Просмотров: 1593 | Добавил: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]